In 2017 hoste Het Entrepot verschillende TURBO-sessies, zowel in De Tank als in Villa Bota, met telkens zeer inspirenrende en motiverende talks van jonge ondernemers voor jonge ondernemers.

De start van TURBO riep enkele vragen op: Zijn er überhaupt jongeren die geïnteresseerd zijn om zelf te ondernemen, hoe kunnen we hen bereiken, hoe kunnen we hen ondersteunen, op weg helpen? Via het Blauwdruk concept (eerder in 2017 succesvol toegepast voor de opstart van onze atelierwerking De Tank) gingen we op zoek naar antwoorden.

Uit de enquête konden we concluderen dat Brugge mag hopen op een toekomst van ondernemers. De wil is er. Maar de vraag naar begeleiding en ondersteuning is er ook nog steeds: allround ondersteuning, op maat van het concept of levensfase van de onderneming. Het werd ook duidelijk in de enquêtes dat een netwerk als TURBO en de diverse activiteiten van de verschillende partners hierin zeer waardevol zijn.

We presenteerden de resultaten aan het grote publiek op 9 november '17, als ‘blauwdruk’ voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Op basis van die resultaten gingen we de dialoog aan met het beleid, enkele jonge ondernemers en ervaringsdeskundigen ter zake. Het debat gaf inzicht in en inspiratie voor een optimaal ondernemersklimaat.

MARKT! is een platform voor aparte en hedendaagse ontwerpen van jonge kunstenaars en makers. Op MARKT! vind je kunst, design, prints en fashion van de ontwerpers van morgen en misschien ook wel spacy hapjes en sapjes, ecologische spitsvondigheden en originele kerstcadeaus. We richten ons voornamelijk op jonge kunstenaars en/of ondernemers.

Dit jaar werd MARKT! samen met Handmade in Brugge georganiseerd. Het oorspronkelijk idee om een openlucht-MARKT! te realiseren op de Burg voor De Tank bleek niet haalbaar. Dit resulteerde in een MARKT! in De Tank. Hoewel de nieuwe locatie in hartje Brugge lag resulteerde dit niet in een veel grotere opkomst dan tijdens de eerste edities in Het Entrepot, al was de belangstelling niet gering.

Nieuw dit jaar was een inspiratie- en netwerkmoment gekoppeld aan MARKT!, met de bedoeling om jonge en ervaren makers en creatieve ondernemers samen te brengen. Het event bleek zeer interessant voor de MARKT!-kramers en zij waren dan ook heel enthousiast na afloop. Er wordt bekeken hoe hier verder op kan gebouwd worden.