In 2016 beslisten we om de atelierwerking verder uit te bouwen. Toen uit de zelf opgestelde Blauwdruk-bevraging bij Brugse kunstenaars bleek dat de vraag naar individuele ateliers veel groter was dan de eerste verdieping van Het Entrepot kon huisvesten, werd gezocht naar een extra locatie.

Die werd met De Tank begin 2017 gevonden. In afwachting van de afbraak van het voormalig Provinciaal Gouvernement kan Het Entrepot er haar atelierwerking uitbouwen. In het voorjaar werden de voorbereidende werken gestart en reglementen opgemaakt zodat in juli de eerste kunstenaars het pand konden intrekken. Op het gelijkvloers werd samen met Cultuurcentrum Brugge een exporuimte uitgebouwd.

Momenteel voorziet De Tank ruimte aan 38 vaste residenten. 75% daarvan zijn Brugse jongeren, jonger dan 30. De Tank vertegenwoordigt een zeer breed gamma aan kunstenaars. Zo zijn volgende disciplines vertegenwoordigd in De Tank: Beeldhouwen, Schilderkunst, Kalligrafie, Grafische vormgeving, Fotografie, Tekenkunst, Installatiekunst, Textiel, Illustratie, Videokunst, Meubeldesign, Druktechnieken.

Naast het invullen van de duidelijke nood aan atelierruimte creëeert De Tank ook een nieuw verhaal. Het samenbrengen van tientallen kunstenaars onder één dak zorgt voor een nieuwe bruisende community van creatives. In 2017 nog zoekend, in 2018 zal dit resulteren in verschillende samenwerkingsprojecten.

De exporuimte van De Tank is ook de uitvalbasis voor de artistieke trajecten van Quattro Formaggi, met workshops, toonmomenten, en filmavonden van Sarah Yu Zeebroek, Brihang & Frank & Robbert en Titus Simoens. Ook verschillende Entrepot-producties vonden er plaats: MARKT!, Pecha Kucha, Cut The Crap en de expo Kleurloos, het openingsfeest van De Tank op Autoloze Zondag, waarop de kunstenaars hun ateliers ook openstelden.

De Tank verhuurt ook zijn exporuimte aan een voordelig tarief voor de vaste residenten, én aan externe artiesten. De exporuimte werd eind 2017 al verschillende keren verhuurd.  Er was ook een de langdurige samenwerking met Foto Brugge.